T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

OKULUN TARİHÇESİ

 

 

 

Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Borsa İstanbul Tarafından Yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına Hibe Edilmiştir. Okul için gerekli araç-gereç Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Sağlanmıştır. 24 derslik, 2 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Konferans Salonu, 1 Kapalı Spor Salonu olarak 400 öğrenci ile Eğitim Öğretime başlamış, şu anda 1379 Öğrenci ile Eğitime devam etmektedir. Okulumuz Eğitim Öğretime Ticaret Meslek Lisesi Olarak Muhasebe/Lojistik Bölümleri ile başlamış, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Sancaktepe Fatih Borsa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Olarak Aynı Bölümler İle Eğitim Öğretime Devam Etmiş, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 9. Sınıflarda  Anadolu ve Anadolu Meslek Programlarına Öğrenci Alarak Sancaktepe Fatih Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesine dönüşmüştür.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Okulumuz Tamamen Anadolu Lisesine dönüşmüş. Sancaktepe Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Olarak Eğitim Öğretime Devam Etmektedir.

Sancaktepe Fatih Borsa İstanbul Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri olarak; hayata gülümseyen, mesleğini ve görevini önemseyen eğitim kadrosuyla gençlerimizi; eğitimin, bilimin öngördüğü kurallar ve koşullar içinde; sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı bir ciddiyetle, yeteneklerinin el verdiği en üstün başarıya ulaştıracağımıza inancımız ve güvenimiz tamdır.

 

Öğrencilerimizi, kendini tanıyan, yeteneklerini bilen, değerlerine bağlı, duyarlı, düşünen, düşündüğünü uygulayabilen soran, sorgulayan, eleştiren, iyiden-doğrudan-güzelden yana tavır koyabilen bireyler olarak Türkiye`nin aydınlık geleceği için sağlam karakterli gençler yetiştirmek en büyük idealimizdir.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.05.2015 - Güncelleme: 24.11.2022 16:39 - Görüntülenme: 2072
  Beğen | 0  kişi beğendi